17.12.2022 12:00:00

Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

İstanbul’un Avrupa’ya göre daha az kalabalık olan bölgesi olan Anadolu Yakası, yemyeşil doğası ve birbirinden güzel mekanlarıyla tanınmaktadır. Kadıköy, Üsküdar, Beykoz… Ve daha sayamayacağımız kadar birbirinden farklı ve güzel mekanlar ve bölgeler bulunmaktadır. Gelin hep beraber Anadolu Yakası Gezilecek Yerleri bir inceleyelim.

Kuzguncuk

Üsküdar’ın renkli sokaklarıyla, farklı ambiyanstaki kafeleriyle, dikkat kedi çıkabilir tabelalarıyla sevilen yerlerden birisi, Kuzguncuk. Burada isterseniz Kuzguncuk evlerinin arasında dolaşabilir isterseniz sahil kenarında yürüyebilirsiniz. Eğer kitaplardan hoşlanıyorsanız Kuzguncuk’ta durak yeriniz Nail Kitabevi olabilir. Aynı zamanda Kuzguncuk Bostanı, Marko Paşa Köşkü ve Beth Ya’akov Sinagogunu ziyaret edebilirsiniz.

Kadıköy

Hem Moda Sahiliyle hem de boğa heykeline çıkan dar sokaklarıyla ünlü Kadıköy, İstanbul’un özellikle gençler tarafından favori yerlerinden biri. Birbirinden güzel kafeleriyle, otantik aksesuarcılarıyla ve özellikle duvarlarını süsleyen güzel grafitileriyle ünlü bir yerdir burası.  İsterseniz sahilinde yürüyüşler yapabilir isterseniz Müze Gazhane’ye gidip gezebilir isterseniz de içinde yer alan farklı konsepte sahip mekanlarında zaman geçirebilirsiniz.

Beylerbeyi Sarayı

Üsküdar’da yer alan ve günümüzde müze olarak kullanılan sarayın yapımı Sultan Abdülaziz döneminde gerçekleşmiştir. Sarayda asıl köşkün dışında Mermer, Sarı ve Ahır adlarında üç adet büyük iki adette su köşkü bulunmaktadır. Sarayın bahçesinde tunç heykeller bulunmaktadır. Devlet Konukevi amaçlı inşa edilmiş saray yapılış amacına hizmet etmesi sebebiyle büyük önem taşımaktadır. Klasik Osmanlı mimarisi başta olmak üzere Barok, Neo-Barok ve İkinci İmparatorluk Dönemine ait mimari özellikleri olan saray ihtişamıyla da görenleri etkiliyor.

Anadolu Hisarı

Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan hisar, Osmanlı kale mimarisi esas alınarak yapılmıştır. Göksu Vadisine girişleri ve boğazdan geçişleri kontrol altına almak amacıyla yapılan hisarın dış kale surları kemerlidir. Günümüzde İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan yapının bazı bölümleri günümüzde yıkılmış durumdadır. Hem tarihi hem de kültürel anlamda önem taşıyan hisar İstanbul’un fethinden sonra farklı amaçlar için kullanılmaya başlanmıştır.

Caddebostan Sahili

Anadolu yakasının İstanbul Boğazı’na bakan en güzel sahillerinden biri de Caddebostan. 7/24 hareketli olan sahilde piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunmaktadır. Deniz havası almak biraz da dinlenmek istiyorsanız mutlaka uğramanız gereken yerlerden birisi. Her mevsim başka havaya sahip bu sahilde günbatımını izleyebilir sevdiklerinizle güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Otağtepe Parkı

Yeşillik alanlarıyla dolu Beykoz’un güzel yerlerinden olan Otağtepe Parkı, seyir terasları ve su sarnıçlarıyla dolu yemyeşil bir doğal güzelliğe sahip. Boğaz Köprüsü’ne manzarasıyla çok güzel fotoğraflar çekilebileceğiniz parkta bir adet yapay göl bulunuyor. Özellikle bahar aylarında kuş sesleriyle dolu parkın seyir terasına uzun merdiveni çıkıp ulaşabilirsiniz.

 

 

Çamlıca Tepesi

İstanbul’un en yüksek yerlerinden biri olan Çamlıca Tepesi’nden tüm İstanbul’u izleyebilirsiniz. İçinde köşklerin, birçok ağaç türünün, renkli çiçeklerin, çocuk alanlarının bulunduğu parkta piknik yapabilir. Tarihi ve kültürüyle de popüler bu yerin içinde bulunan kuleye ilgileri üstüne çekmektedir. Hediyelik eşya mağazası, manzarayı izleyebileceğiniz seyir terası ve restoranıyla İstanbul’un en turistik yerlerinden biri.

Kız Kulesi

İstanbul Boğazı’nda yer alan küçük bir adacık gibi görülen Kız Kulesi, Bizanslılardan Üsküdar’a kalan tek yapıt olma özelliğini taşıyor. İstanbul’un simgelerinden biri olan kule birçok amaç için kullanılmıştır. Birçok rivayete ve hikayeye sahip olan kuleye Salacak ve Ortaköy’den gelen sandallarla ulaşabilirsiniz. Günümüzde müze ve restoran olarak kullanılan Kız Kulesi hem gündüz hem de gece müthiş manzaralara sahip.

Haydarpaşa Garı

Kadıköy’de yer alan TCDD’ye bağlı tarihi tren istasyonudur. Birçok tren istasyonu için merkez konumunda olan gar filmlere ve dizilere de konu olmuştur. İçindeki kültürel ve tarihi yansımalarıyla gelenlerin ilgisini çeken yapı dış mekanındaki ihtişamıyla da özellikle vapur turları sırasında dikkatleri üzerine topluyor. Günümüzde restorasyonu yapılan garın içinde Kalkedon Antik Kenti’ne ait bazı kalıntılar bulunması sebebiyle içerisinde sergilenmesine karar verilmiştir.

Çinili Camii

Osmanlı Dönemi’nde I. Ahmet’in eşi Mahpeyker Sultan tarafından yaptırılmıştır. Tek kubbeli ve tek minareli camii kare plana sahiptir. Camiinin dış tasarımına nazaran içi çeşitli el işlemecilikleri ve çini yapımı tasarımlara sahiptir. Özellikle çiniden yapılmış mihrabı ve taş işçiliğiyle özenerek yapılmış mihrabı ilgi çekmektedir. İçinde medrese, iç ve dış olmak üzere iki hamam, çeşme ve sıbyan mektebi yer almaktadır. 

Yorum Yap
Ad Soyad
E-Posta
Telefon
Mesaj
Doğrulama kodu : 2448
Populer Yazılar
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz