18.12.2022 18:55:00

Kadıköy'de Gezilecek Yerler

Kadıköy'de Gezilecek Yerler

Anadolu Yakası’nın belki de en sevilen yerlerinden biri olan Kadıköy, Moda Sahilinden müzelerine, nostalji trenlerinden operasına çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Kadıköy sokaklarında gezerek alışveriş yapabilir, parklarında dinlenebilir isterseniz de farklı konseptlerdeki tatlıcılarında vakit geçirebilirsiniz. İstanbul’un içinde bambaşka bir İstanbul olarak görebileceğiniz Kadıköy gezmekten zevk alacağınız yerlerden biri.

 İstanbul Oyuncak Müzesi

Pazartesi günleri dışında her gün ziyaret edebileceğiniz antika oyuncaklardan ve minyatürlerden oluşan bir müze. Sunay Akın’ın gezdiği ülkelerden ve şehirlerden topladığı oyuncakların bir arada olduğu müzedeki en eski oyuncak 1700’lü yıllara dayanmaktadır. Girişinde kırmızı üniformalı askerlerin karşıladığı müzede birçok medeniyetten oyuncakların bulunması da görenleri büyülemekte. Kadıköy’de yer alan ve sizi oyuncakların dünyasıyla buluşturacak bu yer sadece çocukların değil tüm yaş gruplarının ilgisini çekiyor.

Boğa Heykeli

Kadıköy’ün renkli ara sokaklarından ve caddelerinden çıkarak ulaşacağınız meydanda bir boğa heykeli bulunmakta. Fransız heykeltıraş tarafından yapılan tunç boğa heykeli Kadıköy’ün simgelerinden biri haline gelmiş. Kızgın boğa heykeli Almanların kaybettiği savaş karşısında Fransa’nın gücünü göstermek amacıyla yapılmıştır. Kadıköy’ün meydanının tam merkezinde yer alan boğa heykeli günümüzde kimilerinin buluşma noktası kimilerinin de fotoğraf çekildiği bir yapı olma özelliği taşıyor.

Moda Sahili

Kadıköy’e gelip de Moda Sahiline uğramadan gitmek olmaz. Marmara’nın hırçın sularına kıyı olmuş sahilde sevdiklerinizle zaman geçirebilir, piknik yapabilirsiniz. Moda’da yürüyüş yaparak ya da bisikletinizle sahilde yer alan iskeleye ulaşabilirsiniz. Moda İskelesi olarak anılan bembeyaz yapıda denize karşı kahvenizi içebilir küçük çaplı kütüphanesinde zaman geçirebilirsiniz.

Barış Manço Evi

Barış Manço’yu anmak amacıyla yaptırılmış olan yapı müze şeklinde bir evdir. Barış Manço’ya ait eşyaların, kıyafetlerin, şarkılarındaki maketlerin sergilendiği evde Barış Manço heykeli de sizlere selam vermekte. Daha önce yaşadığı evde anılarıyla yaşatılan Barış Manço sevenlerinin Kadıköy’deki ilk durak noktası olacak bu yer otantik havasıyla da sizleri büyüleyecek.

Fenerbahçe Feneri

İnşası Bizans Dönemi’ne dayanan yapı Fenerbahçe burnunda bulunmaktadır. Adını bulunduğu semte veren deniz feneri İstanbul’da inşa edilmiş ilk fenerdir. Bu özelliğiyle de tanına fener bazen kaptanlara yol gösterici olmuş bazen de şehri savunan bir kale. Birçok badire atlatarak günümüze ulaşmış olan fener, ulusal miras olarak koruma altında tutuluyor.  Kadıköy’ün sembollerinden bir diğeri olan fener gardiyan binası olarak da kullanılmıştır.

Ülker Stadyumu

Kadıköy’e gelip de üç büyük takımdan biri olan Fenerbahçe’nin yuvasına uğramamak olmaz. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu olan yer adını bir dönem Fenerbahçe Spor Kulübüne başkanlık yapan Şükrü Saraçoğlu’ndan almıştır. Fenerbahçeli sporcuların idmanlarını yaptığı ve maçlarının düzenlendiği yaklaşık 50 bin kapasiteli bir stadyum burası. Stadyumda Fenerbahçe Müzesi ve Fenerium bulunmakta. Müze turu ile stadyumu ve müzeyi gezebilirsiniz.

Müze Gazhane

Hasanpaşa Gazhanesi olarak inşa edilmiş yapı restorasyonunun ardından kültür merkezi olarak kullanılmaya başlamıştır. Kültür, bilim ve sanat alanında etkinlikler düzenlenen kendi çapında çeşitli müzeleri olan aynı zamanda da içinde zaman geçirip yemek yiyebileceğiniz bir sosyal tesisi bulunmakta.  Çocuk bilim müzesi, kütüphane, atölye binası ve sergi alanlarıyla çok kapsamlı müzede etkinlik takvimlerini kontrol ederek organizasyonlara katılabilirsiniz.

Haydarpaşa Tren Garı

Haydarpaşa, özellikle vapurla Kadıköy’e gelenlerin ilk dikkatini çeken ihtişamlı tren istasyonudur. Şu an restorasyonda olan yapı hem tarihi hem de kültürel etkileriyle Kadıköy’ün önemli merkezlerinden biridir. Deniz kenarında yer alan yapının restorasyonu sırasında keşfedilen buluntular sebebiyle sergi alanına dönüştürülmesi planlanıyor. Bir yandan da YHT hizmetlerine devam edecek istasyon otantik iç mimarisiyle de ilgi çekmekte.

Bahariye Caddesi

Kadıköy’ün renkli sokaklarından biri olan Bahariye Caddesi aynı zamanda gece gündüz en aktif yeri olmasıyla da ünlü. Çok sayıda alışveriş yerleri ve kafelerin bulunduğu sokak yeni yıl ile daha da süslenmiş durumda. Araç trafiğine kapalı sokaktan İstanbul’un simgelerinden biri olan kırmızı nostalji trenleriyle geçebilirsiniz. Bu caddede yer alan Süreyya Operası da dikkat çeken mekanlarından biri.

Süreyya Operası

Adını 1927 yılında yaptıran Süreyya İlmen Paşa’dan alan opera binası süslü dış cephesiyle ilgi çekmekte. Kadıköy’de yer alan yapıda gerçekleşen birçok sanat etkinliğine katılabilirsiniz. Opera, balo ve tiyatrolar için tasarlanan Süreyya Binası döneminin Avrupa mimarisini de taşımaktadır. Günümüzde resitallerden operalara kadar geniş müzikaller ve konserler verilen Süreyya Operası’nda keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Yorum Yap
Ad Soyad
E-Posta
Telefon
Mesaj
Doğrulama kodu : 347
Populer Yazılar
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz